Καρδάμυλα

image

Σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου, βρίσκεται το μεγαλύτερο απο τα χωριά της βορειοανατολικής Χίου, τα Καρδάμυλα με το αραξοβόλι του το Μάρμαρο ή Κάτω Καρδάμυλα.  Είναι ένα όμορφο, γραφικό και τουριστικά ανεπτυγμένο χωριό. Τοποθετημένο στον όρμο των Καρδαμύλων, μέσα σε ένα πυκνόφυτο περιβάλλον, σε μαγεύει με τα νεοκλασικά και αρχοντικά σπίτια των εφοπλιστών της περιοχής.

Χαρακτηριστικά αξιοθέατα του λιμανιού είναι οι μύλοι στην είσοδο του λιμανιού, το άγαλμα της Καρδαμυλίτισσας-μνημείο αφιερωμένο στον Καρδαμυλίτη ναυτικό-και η έκθεση των ναυτικών κειμηλίων στο Δημαρχείο.Έντονες και πολλές είναι οι δραστηριότητες κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Στα Καρδάμυλα επίσης θα συναντήσουμε πλήθος εκκλησιών και ξωκλήσια όπως ο Άγιος Νικηφόρος, η Κοίμηση της Θεοτόκου, της Αγίας Μαρκέλλας, της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Αντωνίου στον δρόμο προς το επίνειο, του Αγίου Νικολάου μέσα στο Μάρμαρο κ.α. καθώς και το μονοπάτι προς το κάστρο της Γριάς.

Το χωριό γιορτάζει στις 18 Οκτωβρίου στη μνήμη του Αγίου Λουκά και στις 2 Φεβρουαρίου της Υπαπαντής.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 11/07/2013
 
επιστροφή