ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

image

Μη χάσετε την ευκαιρία, να επισκεφθείτε τα γειτονικά χωριά με τους φιλόξενους κατοίκους, τα γραφικά στενάκια, την καταπληκτική θέα των τοπίων και τις κοντινές παραλίες.Αμάδες

Οι Αμάδες-6 χιλιόμετρα βόρεια του Γιόσσωνα- ένα μικρό χωριό, βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Χίου, Πελληναίο. Όλη η περιοχή καλύπτεται από πράσινο, κυρίως κερασιές και ελαιόδεντρα. Ρυάκια και νερόμυλοι είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της περιοχής. Επίσης ανατολικά του χωριού, υπάρχει η ομώνυμη βοτσαλωτή παραλία, προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο /μηχανάκι.

Βίκυ

Συνεχίζοντας βόρεια συναντάμε το Βίκι, 8 χιλιόμετρα από τον Γιόσσωνα. Ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται από κερασιές και ελαιόδεντρα. Εκεί σώζεται μέχρι της μέρες μας, μια ερειπωμένη εκκλησία της μεταβυζαντινής περιόδου. Και σε αυτό το χωριό ο περιηγητής μπορεί να επισκεφτεί την ομώνυμη παραλία.

Καμπιά

Ακόμα βορειότερα βρίσκουμε τα Καμπιά-13 χιλιόμετρα από τον Γιόσσωνα- ένα χωριό με λιγοστούς πια κατοίκους, που βρίσκεται επίσης στους πρόποδες του όρους Πελληναίο, με 500 μέτρα υψόμετρο, έχοντας μοναδική θέα το υπέροχο φαράγγι των Καμπιών, που καταλήγει στην απόμακρη παραλία του χωριού. Χαρακτηριστική πανίδα και χλωρίδα πλούσια σε κερασιές, καστανιές και ελαιόδεντρα περιβάλλουν το τοπίο. Αξίζει τέλος να επισκεφτείτε το Κάστρο των Καμπιών, γνωστό και ως το Κάστρο της Ωριάς.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 19/07/2013
 
επιστροφή