Ναγός-Βλυχάδα

image

Η Χίος προικισμένη με όμορφη δαντελωτή ακτογραμμή, περιβρέχεται με πολλές και υπέροχες παραλίες για κάθε γούστο. Άλλες απόλυτα ερημικές και κάποιες πολυσύχναστες και οργανωμένες. Άλλες κρυμμένες σε μικρούς απόμακρους κόλπους που “αγκαλιάζονται” από πευκοδάση, άλλες σε εμφανή σημεία, προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών για τον επισκέπτη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Πεντακάθαρα νερά με αμμουδιές, αλλά και βότσαλα με ιδιαίτερους χρωματισμούς, εναλλάσσονται συνεχώς για να συνθέσουν ένα ειδυλλιακό πάζλ και ταυτόχρονα προσδίδουν ένα ξεχωριστό άρωμα σε κάθε τοπίο.

Από τις παραπάνω κατηγορίες, δεν θα μπορούσαν να εξαιρούνται η παραλία του Γιόσωνα αλλά και οι παράπλευρες σε αυτήν παραλίες του Ναγού και της Βλυχάδας.

Γιόσωνας

Η παραλία του Γιόσωνα βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τα Καρδάμυλα και πολύ κοντά στην παραλία του Ναγού. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με λεία βότσαλα, ανοικτή  στο Αιγαίο, με κρυστάλλινα νερά.

 

Ναγός


Ο Ναγός βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, 5 χλμ από τα Καρδάμυλα. Αυτός ο πολύ μικρός κολπίσκος με τα πολύχρωμα βότσαλα,είναι πολύ γνωστός και δημοφιλής για τα κρυστάλλινα πολύ κρύα νερά του, δεδομένου ότι η περιοχή είναι πλούσια σε πηγές απο βρόχινο νερό.

 

Βλυχάδα


Λίγο πριν φτάσετε στην παραλία του Ναγού, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη μοναχική, αλλά όμορφη βοτσαλωτή παραλία της Βλυχάδας, με εξίσου καθάρια νερά και άφθονη σκιά για να ξεκουραστείτε, αφού το πευκοδάσος εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα.


Καρδάμυλα-Μάρμαρο

Γύρω από τα Καρδάμυλα και πιο συγκεκριμένα το λιμάνι του το Μάρμαρο, υπάρχουν αρκετές μικρές παραλίες διάσπαρτες γύρω από το παραθαλάσσιο χωριό, πολύ κοντά στα τοπικά καταστήματα και μπάρ.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 18/07/2013
 
επιστροφή