ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΙΔΕΕΣ

image

Το νησί είναι ασφαλές και προσφέρει μεγάλη ποικιλία και επομένως είναι κατάλληλο τόσο για οικογένειες με μικρά παιδιά, όσο και για ατομικές ή ομαδικές διακοπές.

Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του νησιού, ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσυκλέτα συνιστώνται, ώστε να μπορεί κανείς να επισκεφτεί κάποια από τα μέρη όπου δεν φτάνει η τοπική συγκοινωνία και οι οργανωμένες εκδρομές.

Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι κάμπινγκ, αλλά η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται έξω από τους χώρους αυτούς και επομένως η ενοικίαση δωματίου είναι απαραίτητη. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχουν κοντά σε όλα τα χωριά και τα περισσότερα αξιοθέατα. Φυσικά, οι αποστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες (το πολύ 60 χλμ.) και επομένως η επίσκεψη σε κάθε γωνιά του νησιού μπορεί να γίνει και από ένα μόνο σημείο.

Η επικοινωνία από και προς το νησί είναι καλή και εύκολα μπορεί κανείς να επισκεφτεί τη Χίο και από άλλα νησιά. Η Τουρκία βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας ώρας και πρόσβαση μόνο με τα συχνά δρομολόγια των πλοίων.

Οι συγκοινωνίες στη Χίο γίνονται με λεωφορεία (αστικά και υπεραστικά) και ταξί που σας συνδέουν με όλο το νησί, καθώς και πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα/μηχανάκια.

Μερικές προτάσεις για την Χίο:

Παραλίες: Η Χίος έχει μερικές από τις ομορφότερες και πιο γραφικές παραλίες που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα. Πολλές από αυτές δεν έχουν αξιοποιηθεί, αλλά υπάρχουν επίσης και καλά διαμορφωμένες παραλίες γύρω από την πόλη της Χίου. Για περισσότερη γαλήνη και ησυχία, μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του Γιόσσωνα για παράδειγμα ή κάποιες άλλες παραλίες στη γύρω περιοχή, όπως ο Ναγός ή την Βλυχάδα.

Νυχτερινή ζωή: Τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ βρίσκονται στο κέντρο της Χίου, αλλά το κοντινό χωριό των Καρδαμύλων έχει το δικό του ιδιαίτερο στύλ. Η νυχτερινή ζωή είναι αρκετά ανεπτυγμένη, και μπορείτε να απολαύσετε όλα τα είδη και είδος μουσικής.

Αγορά: Θα βρείτε διάφορα αναμνηστικά του νησιού, αλλά συνιστάται να πάρετε την φημισμένη μαστίχα μαζί σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εγχώρια τέχνη και ντόπιο κρασί.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 11/07/2013
 
επιστροφή